Ястия без месо

Паста с грах и чери домати

Антоанета Иванова

Небходими продукти за 4 порции:

  • Паста “Пене” – 320 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Грах от консерва отцеден – 480 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Чери домати – 500 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Риган
  • Пресен босилек
  • Зехтин

За варенето на пастата:

  • Вода – 3.2 литра
  • Сол – 32 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Чери доматите слагаме както са цели в тава, поръсваме със зехтин и ситно нарязан босилек, и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути. Когато са готови с леко стискане отстраняваме кожичката им и ги намачкваме леко с вилица.
  2. В голяма тенджера поставяме водата и солта за варенето на пастата. Когато водата заври на “ключ” пускаме в нея пастата. Варим интензивно толкова минути колкото пише на пакета.
  3. Докато пастата ври, в дълбок тиган загряваме зехтин. Запържваме ситно нарязания лук и добавяме чесъна, граха, чери доматите, риган, ситно нарязан босилек, черен пипер и един черпак от водата на пастата. Оставяме да поври 3-4 минути.
  4. Готовата паста прехвърляме в соса с грах и объркваме добре. Ако има нужда добавяме още малко от водата в която е вряла пастата.
  5. Сервираме ястието обилно поръсено с пармезан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment