
Свинско бон филе на тиган
Необходими продукти за 2 порции:
- Свинско бон филе – 1 бр.
- Сол
- Черен пипер
- Брашно
- Зехтин/Олио
Начин на приготвяне:
- Филето обезципяваме и нарязваме перпендикулярно на мускулните влакна на 4 парчета.
- Обръщаме парчетата на срязаната страна и с ръка ги начукваме до 2 см дебелина.
- Овкусяваме със сол и черен пипер от двете страни и овалваме в брашно, като изтупваме добре брашното.
- В тиган загряваме на умерена температура малко мазнина и поставяме филетата. Ако тигана е по-малък изпечете ги на два пъти.
- Печем месото от всяка страна. Всеки си избира степента на изпеченост. В къщи го предпочитаме Medium (средно изпечено), защото месото остава сочно.
- След като извадим филетата, деглазираме тигана с малко вода или зеленчуков бульон и редуцираме до гъстота на сос.
- Сервираме свинското бон филе с малко сос и гарнитура по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!