ястия с месо

Свинско бон филе на тиган

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Свинско бон филе – 1 бр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Брашно
  • Зехтин/Олио

Начин на приготвяне:

  1. Филето обезципяваме и нарязваме перпендикулярно на мускулните влакна на 4 парчета.
  2. Обръщаме парчетата на срязаната страна и с ръка ги начукваме до 2 см дебелина.
  3. Овкусяваме със сол и черен пипер от двете страни и овалваме в брашно, като изтупваме добре брашното.
  4. В тиган загряваме на умерена температура малко мазнина и поставяме филетата. Ако тигана е по-малък изпечете ги на два пъти.
  5. Печем месото от всяка страна. Всеки си избира степента на изпеченост. В къщи го предпочитаме Medium (средно изпечено), защото месото остава сочно.
  6. След като извадим филетата, деглазираме тигана с малко вода или зеленчуков бульон и редуцираме до гъстота на сос.
  7. Сервираме свинското бон филе с малко сос и гарнитура по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment