ястия с месо

Печен лаврак

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 2 порции:

  • Лаврак – 2 бр.
  • Сол
  • Лимонов сок
  • Зехтин
  • Риган или мащерка

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме рибата, филетираме и отстраняваме всички кости.
  2. От солта, лимоновия сок, зехтина и подправката приготвяме сос на вкус.
  3. Загряваме леко намазнен тиган и поставяме рибата с кожата надолу, а месото отгоре намазваме със сос.
  4. Печем на среден огън до златиста кожа, като от време на време мажем месото отгоре със сос.
  5. Обръщаме рибата и печем още 2-3 минути. Внимаваме да не пресготвим рибата.
  6. Готовата риба вадим в чиния намазваме от страна на месото със соса и оставяме за 3-4 минути да почине.
  7. Сервираме с гарнитура по избор. Аз обичам да я сервирам с печени зеленчуци.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment