Печен лаврак
Необходими продукти за 2 порции:
- Лаврак – 2 бр.
- Сол
- Лимонов сок
- Зехтин
- Риган или мащерка
Начин на приготвяне:
- Измиваме рибата, филетираме и отстраняваме всички кости.
- От солта, лимоновия сок, зехтина и подправката приготвяме сос на вкус.
- Загряваме леко намазнен тиган и поставяме рибата с кожата надолу, а месото отгоре намазваме със сос.
- Печем на среден огън до златиста кожа, като от време на време мажем месото отгоре със сос.
- Обръщаме рибата и печем още 2-3 минути. Внимаваме да не пресготвим рибата.
- Готовата риба вадим в чиния намазваме от страна на месото със соса и оставяме за 3-4 минути да почине.
- Сервираме с гарнитура по избор. Аз обичам да я сервирам с печени зеленчуци.
Нека Ви е ДРЪНЧ!