Лимонов крем
Необходими продукти за 6 порции:
- Лимони – 3 бр.
- Захар – 200 гр.
- Царевично нишесте – 30 гр.
- Сметана 35% – 250 гр.
Начин на приготвяне:
- Изцеждаме лимоните и прецеждаме сока през цедка.
- В касерола поставяме 150 гр. от захарта и нишестето и объркваме добре сместа. Добавяме лимоновия сок и отново добре разбъркваме.
- Поставяме касеролата на котлона и при непрекъснато бъркане изчакваме да заври. Намаляваме котлона на най-ниската степен и варим още две минути. През цялото време трябва да бъркаме за да не загори.
- Готовия крем прехвърляме в купа, поставяме стреч фолио плътно върху повърхността на крема и прибираме в хладилник да се охлади добре.
- Разбиваме сметаната с 50 гр. захар до меки връхчета.
- Към охладения лимонов крем добавяме 2-3 с.л. от разбитата сметана и разбиваме до хомогенност.
- Смесваме сметаната с лимоновия крем и разбиваме до гладкост.
- Готовия крем разпределяме в стъклени съдове и прибираме в хладилник.
Този крем е едновременно сладък и кисел, но е разкошен!
Нека Ви е ДРЪНЧ!