Десерти

Лимонов крем

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Лимони – 3 бр.
  • Захар – 200 гр.
  • Царевично нишесте – 30 гр.
  • Сметана 35% – 250 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Изцеждаме лимоните и прецеждаме сока през цедка.
  2. В касерола поставяме 150 гр. от захарта и нишестето и объркваме добре сместа. Добавяме лимоновия сок и отново добре разбъркваме.
  3. Поставяме касеролата на котлона и при непрекъснато бъркане изчакваме да заври. Намаляваме котлона на най-ниската степен и варим още две минути. През цялото време трябва да бъркаме за да не загори.
  4. Готовия крем прехвърляме в купа, поставяме стреч фолио плътно върху повърхността на крема и прибираме в хладилник да се охлади добре.
  5. Разбиваме сметаната с 50 гр. захар до меки връхчета.
  6. Към охладения лимонов крем добавяме 2-3 с.л. от разбитата сметана и разбиваме до хомогенност.
  7. Смесваме сметаната с лимоновия крем и разбиваме до гладкост.
  8. Готовия крем разпределяме в стъклени съдове и прибираме в хладилник.

Този крем е едновременно сладък и кисел, но е разкошен!

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment