Пържени чушки с доматен сос
Необходими продукти:
- Чушки сиврия – 1 кг.
- Домати консерва – 800 гр. или 1 кг. пресни
- Лук – 1/2 глава
- Чесън – 3 скилидки
- Захар – 1/2 ч.л.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Магданоз – 1 връзка
Начин на приготвяне:
- Измиваме и подсушаваме чушките, след което им правим по няколко пробождания с върха на ножа.
- В загрята мазнина поставяме чушките, покриваме с мрежа против пръскане и пържим от всички страни.
- Готовите чушки обелваме и оставяме настрани.
- Лука нарязваме на ситно и запържваме в загряла мазнина. Когато стане стъклен добавяме ситно нарязания чесън, а две минути по-късно и доматите. Ако използваме пресни домати трябва да ги настържем.
- Овкусяваме доматения сос със сол и захар и оставяме да къкри на тих огън докато се изпари водата и се сгъсти.
- Доовкусяваме соса с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
- Сервираме чушките в чиния, гарнирани с доматен сос и поръсени с магданоз.
Нека Ви е ДРЪНЧ!