Ястия без месо

Пържени чушки с доматен сос

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Чушки сиврия – 1 кг.
  • Домати консерва – 800 гр. или 1 кг. пресни
  • Лук – 1/2 глава
  • Чесън – 3 скилидки
  • Захар – 1/2 ч.л.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Магданоз – 1 връзка

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме и подсушаваме чушките, след което им правим по няколко пробождания с върха на ножа.
  2. В загрята мазнина поставяме чушките, покриваме с мрежа против пръскане и пържим от всички страни.
  3. Готовите чушки обелваме и оставяме настрани.
  4. Лука нарязваме на ситно и запържваме в загряла мазнина. Когато стане стъклен добавяме ситно нарязания чесън, а две минути по-късно и доматите. Ако използваме пресни домати трябва да ги настържем.
  5. Овкусяваме доматения сос със сол и захар и оставяме да къкри на тих огън докато се изпари водата и се сгъсти.
  6. Доовкусяваме соса с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
  7. Сервираме чушките в чиния, гарнирани с доматен сос и поръсени с магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment