Аспержи увити с бекон
Необходими продукти за 4 порции:
- Пресни зелени аспержи – 0.5 кг.
- Бекон слайс – 4 бр.
- Масло
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Аспержите, ако са съвсем пресни огъваме и когато се пречупят оставяме горната част. Ако са престояли отстраняваме с нож долната твърда част.
- Почистваме с белачка или нож много тънко долната част на аспержите, просто да паднат люспичките които са по нея. Ако работим с нож, просто отстраняваме люспичките.
- Измиваме ги и подсушаваме.
- Разделяме аспержите на 4 порции. Събираме всяка порция като букет и увиваме долната част на “букета” с парче бекон.
- В тиган загряваме малко масло с малко сол в него. Поставяме “букетчетата” аспержи с бекон, като ги нареждаме един до друг.
- Пържим аспержите с бекона до златисто за около 2-3 минути, след което ги обръщаме и пържим и от другата страна до златисто.
- Вадим в чиния и овкусяваме с черен пипер.
- Сервираме като гарнитура към меса, риба и други.
Нека Ви е ДРЪНЧ!