Гарнитури

Аспержи увити с бекон

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Пресни зелени аспержи – 0.5 кг.
  • Бекон слайс – 4 бр.
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Аспержите, ако са съвсем пресни огъваме и когато се пречупят оставяме горната част. Ако са престояли отстраняваме с нож долната твърда част.
  2. Почистваме с белачка или нож много тънко долната част на аспержите, просто да паднат люспичките които са по нея. Ако работим с нож, просто отстраняваме люспичките.
  3. Измиваме ги и подсушаваме.
  4. Разделяме аспержите на 4 порции. Събираме всяка порция като букет и увиваме долната част на “букета” с парче бекон.
  5. В тиган загряваме малко масло с малко сол в него. Поставяме “букетчетата” аспержи с бекон, като ги нареждаме един до друг.
  6. Пържим аспержите с бекона до златисто за около 2-3 минути, след което ги обръщаме и пържим и от другата страна до златисто.
  7. Вадим в чиния и овкусяваме с черен пипер.
  8. Сервираме като гарнитура към меса, риба и други.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment