Гарнитури

Варена млечна царевица

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Кочани млечна царевица – 2 бр.
  • Вода – около 2 – 3 литра
  • Масло – 20 гр.
  • Сол

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме кочаните от листата и косата, и ги срязваме на половина.
  2. В тенджера завираме водата.
  3. Слагаме кочаните във врящата вода и когато отново заври засичаме 7 минути.
  4. След изтичане на времето сваляме тенджерата от котлона и добавяме маслото във водата.
  5. Съхраняваме царевицата във водата в която е вряла до сервирането й.
  6. Преди сервиране вадим кочаните от водата и може да добавим малко сол.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment