Крем супа от картофи и аспержи
Необходими продукти за 4 порции:
- Аспержи – 500 гр.
- Картофи – 500 гр.
- Стар лук – 1/2 глава
- Морков малък – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Зеленчуков бульон – 1литър
- Масло – 30 гр.
- Сол
- Олио
- Черен пипер
- Лимонов сок
- Мащерка суха
Начин на приготвяне:
- В загрята мазнина запържваме ситно нарязаните лук и морков, както и щипка суха мащерка.
- Добавяме почистените, нарязани аспержи, чесъна и картофите нарязани на кубчета. По желание може да отделим върховете на аспержите за декорация, като тях ги поставяме в тенджерата 5 минути преди да изключим котлона и ги вадим преди да пасираме.
- Заливаме със зеленчуковия бульон, овкусяваме със сол и варим на среден огън 20 минути.
- Готовата супа пасираме до гладкост, поставяме маслото, доовкусяваме със сол, черен пипер, лимонов сок /по желание/ и разбъркваме добре до разтваряне на маслото.
- Сервираме със крутони.
Нека Ви е ДРЪНЧ!