Супи

Крем супа от картофи и аспержи

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Аспержи – 500 гр.
  • Картофи – 500 гр.
  • Стар лук – 1/2 глава
  • Морков малък – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Зеленчуков бульон – 1литър
  • Масло – 30 гр.
  • Сол
  • Олио
  • Черен пипер
  • Лимонов сок
  • Мащерка суха

Начин на приготвяне:

  1. В загрята мазнина запържваме ситно нарязаните лук и морков, както и щипка суха мащерка.
  2. Добавяме почистените, нарязани аспержи, чесъна и картофите нарязани на кубчета. По желание може да отделим върховете на аспержите за декорация, като тях ги поставяме в тенджерата 5 минути преди да изключим котлона и ги вадим преди да пасираме.
  3. Заливаме със зеленчуковия бульон, овкусяваме със сол и варим на среден огън 20 минути.
  4. Готовата супа пасираме до гладкост, поставяме маслото, доовкусяваме със сол, черен пипер, лимонов сок /по желание/ и разбъркваме добре до разтваряне на маслото.
  5. Сервираме със крутони.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment