
Печена скумрия на тиган
Необходими продукти за 4 порции:
- Филе от скумрия – 4 бр.
- Сух чесън – 1 ч.л.
- Сол
- Черен пипер
- Зехтин или олио
- Салата с фенел и портокали
- Пюре от червено цвекло
Начин на приготвяне:
- Измиваме и подсушаваме филетата, след което ги проверяваме за останали след филетирането кости.
- Овкусяваме ги от двете страни със сол, черен пипер и сух чесън, и ги поръсваме със зехтин.
- Загряваме тиган с незалепващо покритие на среден огън.
- Поставяме филе в тигана с кожата на долу и печем 2-3 минути до златиста кожа. Обръщаме филето и печем още 1-2 минути.
- Сервираме със салата от фенел и портокали, и пюре от червено цвекло.

Нека Ви е ДРЪНЧ!