Аспержи на тиган
Необходими продукти за 4 порции:
- Пресни зелени аспержи – 1 кг.
- Масло
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Аспержите, ако са съвсем пресни огъваме и когато се пречупят оставяме горната част. Ако са престояли отстраняваме с нож долната твърда част.
- Почистваме с белачка или нож много тънко долната част на аспержите, просто да паднат люспичките които са по нея. Ако работим с нож е достатъчно да отстраним само люспичките.
- Измиваме ги и подсушаваме.
- В тиган загряваме масло с малко сол в него. Поставяме аспержите на порции, като ги нареждаме един до друг.
5. Пържим аспержите до златисто за около 2-3 минути, след което ги обръщаме и пържим и от другата страна до златисто.
6. Вадим в чиния и овкусяваме с черен пипер.
7. Сервираме като гарнитура към меса, риба и други.
Нека Ви е ДРЪНЧ!