Гарнитури

Аспержи на тиган

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Пресни зелени аспержи – 1 кг.
  • Масло
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Аспержите, ако са съвсем пресни огъваме и когато се пречупят оставяме горната част. Ако са престояли отстраняваме с нож долната твърда част.
  2. Почистваме с белачка или нож много тънко долната част на аспержите, просто да паднат люспичките които са по нея. Ако работим с нож е достатъчно да отстраним само люспичките.
  3. Измиваме ги и подсушаваме.
  4. В тиган загряваме масло с малко сол в него. Поставяме аспержите на порции, като ги нареждаме един до друг.

5. Пържим аспержите до златисто за около 2-3 минути, след което ги обръщаме и пържим и от другата страна до златисто.

6. Вадим в чиния и овкусяваме с черен пипер.

7. Сервираме като гарнитура към меса, риба и други.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment