Десерти

Домашно джелато с вишни

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Сметана животинска 35% – 500 мл.
  • Кондензирано мляко – 1 кутия
  • Ванилия – 2 бр.
  • Сладко от вишни – 200 гр.
  • Ликьор от вишни – 3 с.л. по желание

Начин на приготвяне:

  1. В купа поставяме сметаната, кондензираното мляко, ванилията и разбиваме до меки връхчета. Ако използваме ликьор, слагаме го и разбъркваме на ръка.
  2. Прехвърляме разбитата смес в малка тавичка и прибираме във фризера за 1 час.
  3. След час вадим джелатото и започваме да прибавяме лъжица по лъжица сладкото, като след всяка лъжица сладко разбъркваме внимателно с вълнообразни движения, за да навлезе сладкото в сместа.
  4. Покриваме със стреч фолио и връщаме във фризера за минимум 12 часа.
  5. Преди сервиране изкарайте джелатото от фризера и оставете да отпусне малко на стайна температура.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment