Супа от хляб
Необходими продукти за 4 порции:
- Стар хляб – 300 гр.
- Зеленчуков бульон или светъл бульон – 1300 мл.
- Масло – 80 гр.
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Яйце – 1 бр.
- Кисело мляко – 2 с.л.
- Лимонов сок – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
- От хляба правим крутони.
- В тенджера поставяме бульона със сол и щипка мащерка, и оставяме да заври.
- Поставяме готовите крутони във врящия бульон, намаляме котлона и оставяме да къкри под капак за 20 минути или докато хляба стане на каша.
- Добавяме маслото, изключваме котлона и пасираме супата.
- С яйцето, киселото мляко и лимоновия сок правим студена застройка на готовата супа. Добаваме черен пипер и ако е необходимо сол.
- При сервиране може да добавим натрошено сирене, настърган пармезан, запържен бекон или кой каквото иска. Аз лично я обичам без добавки.
Нека Ви е ДРЪНЧ!