Десерти

Спаначени мъфини

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 20 мъфина:

  • Яйца L размер – 3 бр.
  • Захар – 200 гр.
  • Спанак пресен – 250 гр.
  • Бакпулвер – 1 бр.
  • Олио – 180 мл.
  • Брашно – 310 гр.
  • Ванилия – 1 бр.
  • Кора от един лимон или 1 ч.л. сухи лимонови корички
  • Щипка сол

За крема:

  • Заквасена сметана – 200 гр.
  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Ванилия – 1 бр.
  • Пудра захар – 50 гр.

Начин на приготвяне:

  1. Измития и подсушен спанак поставяме в блендера с половината от олиото и пасираме на гладка каша.
  2. Яйцата със захарта, солта и ванилията разбиваме докато удвоят обема си и бъркалките започнат да оставят следи.
  3. При непрекъснато разбиване добаваме към яйчната смес олиото, спаначната каша, лимоновата кора и накрая пресятото брашно с бакпулвера. След добавяне на брашното миксираме за кратко и изключваме миксера.
  4. Поставяме хартиени кошнички във формата за мъфини и ги пълним на 2/3 от височината им със сместа. Печем във загратя фурна на 200 градуса без вентилатор за 20-25 минути. Пробваме с клечка на 20-тата минута и преценяваме.
  5. Готовите мъфини оставяме да изстинат добре, след което с чаена лъжичка издълбаваме отгоре в средата дупка, дълбока до средата на мъфина.
  6. Тестото което сме издълбали, поставяме в блендер и блендираме на трохи.
  7. Разбиваме продуктите за крема до гладкост.
  8. С пош пълним дупките в мъфините с крем, след което измазваме с крем мъфина отгоре и овалваме в зелените трохи от тестото.
  9. Украсяваме по желание.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment