Крем супа от праз и аспержи
Необходими продукти за 4 порции:
- Аспержи – 500 гр.
- Праз – 2 стръка
- Зеленчуков бульон – 800 мл.
- Чесън – 2 скилидки
- Заквасена сметана – 100 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Зехтин и масло
- Лимонов сок
Начин на приготвяне:
- В загрятата мазнина задушаваме ситно нарязания праз с малко сол и щипка мащерка, докато стане прозрачен.
- Добавяме чесъна и след 2 минути добавяме и зеленчуковия бульон. Варим на тих огън 15 минути.
- След изтичане на времето, прибавяме почистените и нарязани аспержи, и варим още 5 минути.
- Отделяме няколко от върховете на аспержите за декориране и пасираме супата. Добавяме заквасената сметана, овкусяваме със сол, черен пипер, лимонов сок при нужда и връщаме на котлона за 2-3 минути след завиране.
- Сервираме по желание с крутони и пармезан.
Нека Ви е ДРЪНЧ!