Супи

Крем супа от праз и аспержи

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Аспержи – 500 гр.
  • Праз – 2 стръка
  • Зеленчуков бульон – 800 мл.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Заквасена сметана – 100 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Зехтин и масло
  • Лимонов сок

Начин на приготвяне:

  1. В загрятата мазнина задушаваме ситно нарязания праз с малко сол и щипка мащерка, докато стане прозрачен.
  2. Добавяме чесъна и след 2 минути добавяме и зеленчуковия бульон. Варим на тих огън 15 минути.
  3. След изтичане на времето, прибавяме почистените и нарязани аспержи, и варим още 5 минути.
  4. Отделяме няколко от върховете на аспержите за декориране и пасираме супата. Добавяме заквасената сметана, овкусяваме със сол, черен пипер, лимонов сок при нужда и връщаме на котлона за 2-3 минути след завиране.
  5. Сервираме по желание с крутони и пармезан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment