Хрупкава салата
Необходими продукти за 4-6 порции:
- Прясно зеле средна глава – 1/2 бр.
- Тиквичка средно голяма – 1 бр.
- Едамаме без шушулки замразено – 250 гр.
- Репички – 6 бр.
- Зелен лук – 3 стръка
- Копър – 1/2 връзка
- Печено кашу – 80 гр.
- Суров сусам – 1 с.л.
За дресинга:
- Сусамово олио или Зехтин – 40 мл
- Соев сос – 40 мл
- Сока от два лайма
- Мед – 2 с.л.
Начин на приготвяне:
- Първо приготвяме дресинга като смесваме всички продукти, разбиваме добре и оставяме настрани да се разтвори меда.
- Замразеното едамаме поставяме във вряща вода и засичаме 4-5 минути след завиране на водата, след което измиваме със студена вода и оставяме да се отцеди добре.
- Зелето нарязваме на тънки ленти, тиквичката също. Лука и копъра на ситно, а репичките на колелца.
- Поставяме всички подготвени зеленчуци и копъра в купа, добавяме дресинга и объркваме добре, ако има нужда добавяме сок от лайм или сол.
- Сервираме салатата поръсена с накълцаното кашу и запечения на тиган сусам.
Слагаме дресинга непосредствено преди сервиране, защото, ако престои подправена, салата се оводнява.
Нека Ви е ДРЪНЧ!