Салати

Хрупкава салата

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4-6 порции:

  • Прясно зеле средна глава – 1/2 бр.
  • Тиквичка средно голяма – 1 бр.
  • Едамаме без шушулки замразено – 250 гр.
  • Репички – 6 бр.
  • Зелен лук – 3 стръка
  • Копър – 1/2 връзка
  • Печено кашу – 80 гр.
  • Суров сусам – 1 с.л.

За дресинга:

  • Сусамово олио или Зехтин – 40 мл
  • Соев сос – 40 мл
  • Сока от два лайма
  • Мед – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

  1. Първо приготвяме дресинга като смесваме всички продукти, разбиваме добре и оставяме настрани да се разтвори меда.
  2. Замразеното едамаме поставяме във вряща вода и засичаме 4-5 минути след завиране на водата, след което измиваме със студена вода и оставяме да се отцеди добре.
  3. Зелето нарязваме на тънки ленти, тиквичката също. Лука и копъра на ситно, а репичките на колелца.
  4. Поставяме всички подготвени зеленчуци и копъра в купа, добавяме дресинга и объркваме добре, ако има нужда добавяме сок от лайм или сол.
  5. Сервираме салатата поръсена с накълцаното кашу и запечения на тиган сусам.

Слагаме дресинга непосредствено преди сервиране, защото, ако престои подправена, салата се оводнява.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment