Студени предястия

Мухамара

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Червени чушки печени – 8 бр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Галета – 40 гр.
  • Орехи сурови – 100 гр.
  • Доматено пюре – 2 с.л.
  • Сироп от нар – 2 с.л.
  • Лимонов сок – 2 с.л.
  • Кимион – 1 ч.л.
  • Зехтин – 8 с.л.
  • Паста “Хариса” – 1 с.л. или кайенски пипер – 1/2 ч.л.
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В блендер или пасатор поставяме орехите и галетата и пасираме добре.
  2. Добавяме към пастата от орехи всички продукти, 2 бр. от печените чушки, малко сол и черен пипер. Отново пасираме добре и вадим в купа.
  3. Останалите 6 бр. печени чушки, накълцваме ситно с нож и добавяме в купата при другата смес. Объркваме добре и доовкусяваме, ако има нужда със сол, черен пипер и зехтин.
  4. Разядката трябва престои в хладилник преди сервиране.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment