Тестени

Баница със спанак

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Фини кори за баница – 400 гр.
  • Пресен спанак – 500 гр.
  • Сирене – 400 гр.
  • Яйца L размер – 4 броя
  • Масло – 140 гр.
  • Сол

Начин на приготвяне:

  1. Измития спанак нарязваме на лентички.
  2. Разбиваме яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене /ако сиренето е обезсолено добавяме малко сол/, и 70 гр. разтопено масло.
  3. Вземаме една кора намазваме с разтопено масло половината и прегъваме на две по ширина.
  4. Поставяме в началото на тесния край малко от сместа с яйца, отгоре нарязан спанак и най-отгоре отново от сместа с яйца.

5. Загъваме от ляво и дясно да затворим плънката и навиваме хлабаво роло, като сарма. Поставяме в намазнена тава.

6. Процедираме по същия начин до изчерпване на плънката и корите.

7. Намазваме с останалото масло отгоре баничките и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 30-35 минути или до хрупкава златиста коричка.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment