
Баница със спанак
Необходими продукти:
- Фини кори за баница – 400 гр.
- Пресен спанак – 500 гр.
- Сирене – 400 гр.
- Яйца L размер – 4 броя
- Масло – 140 гр.
- Сол
Начин на приготвяне:
- Измития спанак нарязваме на лентички.
- Разбиваме яйцата и към тях добавяме натрошеното сирене /ако сиренето е обезсолено добавяме малко сол/, и 70 гр. разтопено масло.
- Вземаме една кора намазваме с разтопено масло половината и прегъваме на две по ширина.
- Поставяме в началото на тесния край малко от сместа с яйца, отгоре нарязан спанак и най-отгоре отново от сместа с яйца.

5. Загъваме от ляво и дясно да затворим плънката и навиваме хлабаво роло, като сарма. Поставяме в намазнена тава.
6. Процедираме по същия начин до изчерпване на плънката и корите.
7. Намазваме с останалото масло отгоре баничките и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 30-35 минути или до хрупкава златиста коричка.

Нека Ви е ДРЪНЧ!