Сьомгова пастърва на тиган
Необходими продукти за 4 порции:
- Сьомгова пастърва почистена около 1.5 кг
- Сол
- Лимонов сок
- Черен пипер
- Олио или зехтин
Начин на приготвяне:
- Отстраняваме главата на рибата и я замразяваме за рибена чорба.
- Филетираме рибата, почистваме костите и всяко филе нарязваме на 4 парчета.
- Овкусяваме парчетата риба със сол, черен пипер и лимонов сок, прибираме ги в съд, който се затваря плътно, и в хладилника за минимум 30 минути.
- Намазваме дъното на тиган със зехтин или олио и загряваме. Парчетата риба поставяме в тигана с кожата надолу, намаляваме степента на котлона /да не е на максимум/ и печем до хрупкава златиста кожа. Обръщаме рибата и печем и от другата страна до златисто.
- Готовата риба вадим на дъска да почива и поръсваме с черен пипер.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Нека Ви е ДРЪНЧ!