ястия с месо

Сьомгова пастърва на тиган

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Сьомгова пастърва почистена около 1.5 кг
  • Сол
  • Лимонов сок
  • Черен пипер
  • Олио или зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Отстраняваме главата на рибата и я замразяваме за рибена чорба.
  2. Филетираме рибата, почистваме костите и всяко филе нарязваме на 4 парчета.
  3. Овкусяваме парчетата риба със сол, черен пипер и лимонов сок, прибираме ги в съд, който се затваря плътно, и в хладилника за минимум 30 минути.
  4. Намазваме дъното на тиган със зехтин или олио и загряваме. Парчетата риба поставяме в тигана с кожата надолу, намаляваме степента на котлона /да не е на максимум/ и печем до хрупкава златиста кожа. Обръщаме рибата и печем и от другата страна до златисто.
  5. Готовата риба вадим на дъска да почива и поръсваме с черен пипер.
  6. Сервираме с гарнитура по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment