Гарнитури

Пюре от земна ябълка – гулия

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Земна ябълка – 500 гр.
  • Масло – 100 гр.
  • Зеленчуков бульон или вода – 200 мл.
  • Сол
  • Лимонов сок
  • Мащерка
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Накисваме гулията във вода за 15-20 минути и измиваме на течаща вода с четка.
  2. Обелваме и нарязваме на ситни и тънки парченца.
  3. В касерола поставяме нарязаната гулия, зеленчуковия бульон, сол и щипка мащерка, похлупваме и поставяме на котлона.
  4. Когато заври намаляваме котлона и варим под капак 20 – 30 мин. или до пълно сваряване. Времето зависи от това колко едро сме нарязали зеленчука.
  5. В кана на пасатор или блендер прехвърляме отцедения зеленчук и половината от течността и пасираме до гладкост. Докато пасираме добавяме на порции разтопеното масло. Регулираме гъстотата с добаване на части от останалата в касеролата течност.
  6. Доовкусяваме със сол и черен пипер. Лимоновия сок добавяме по малко, разбъркваме и опитваме, докато достигнем нашия личен баланс между сладостта на гулията и киселината на лимона.
  7. Пюрето от гулия е прекрасна полезна и нискокалорична гарнитура.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment