Пилешки гърди на фурна
Необходими продукти за 4 порции:
- Пилешки гърди – 600 гр.
- Лук малки глави – 2 бр.
- Вряла вода – 1 ч.ч.
- Кашкавал – 200 гр.
- Сол
- Черен пипер
- Риган
- Зехтин
За соса:
- Заквасена сметана – 125 гр.
- Майонеза – 125 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Сол
- Черен пипер
За канапето:
- Прясна рукола или други зелени салати
- Сол
- Балсамов оцет
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- Първо нарязваме пилешкото филе на жулиени, овкусяваме го със сол, черен пипер, риган и го оставяме за 30 минути в хладилник.
- Нарязваме лука на полумесеци, леко осоляваме, заливаме с врялата вода, похлупваме и оставяме за 15 минути.
- Приготвяме си соса като смесваме продуктите и разбиваме добре. Овкусяваме леко.
- Намазняваме със зехтин правоъгълна тавичка / аз използвам 24/18 см/ и започваме да редим ястието. На дъното поставяме половината от отцедения от водата лук, отгоре нареждаме половината от филето и разпределяме половината сос. Повтаряме подредбата и най-отгоре покриваме с настъргания кашкавал.
- Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, без вентилатор, за 35-40 минути.
- Преди сервиране овкусяваме руколата или зелените салати.
- Сервираме върху канапе от рукола.
Може да използвате и други зелени салати, но на мен ми харесва как се комбинира вкуса на ястието с пикантния вкус на руколата.
Нека Ви е ДРЪНЧ!