ястия с месо

Пилешки гърди на фурна

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Пилешки гърди – 600 гр.
  • Лук малки глави – 2 бр.
  • Вряла вода – 1 ч.ч.
  • Кашкавал – 200 гр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Риган
  • Зехтин

За соса:

  • Заквасена сметана – 125 гр.
  • Майонеза – 125 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер

За канапето:

  • Прясна рукола или други зелени салати
  • Сол
  • Балсамов оцет
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Първо нарязваме пилешкото филе на жулиени, овкусяваме го със сол, черен пипер, риган и го оставяме за 30 минути в хладилник.
  2. Нарязваме лука на полумесеци, леко осоляваме, заливаме с врялата вода, похлупваме и оставяме за 15 минути.
  3. Приготвяме си соса като смесваме продуктите и разбиваме добре. Овкусяваме леко.
  4. Намазняваме със зехтин правоъгълна тавичка / аз използвам 24/18 см/ и започваме да редим ястието. На дъното поставяме половината от отцедения от водата лук, отгоре нареждаме половината от филето и разпределяме половината сос. Повтаряме подредбата и най-отгоре покриваме с настъргания кашкавал.
  5. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, без вентилатор, за 35-40 минути.
  6. Преди сервиране овкусяваме руколата или зелените салати.
  7. Сервираме върху канапе от рукола.

Може да използвате и други зелени салати, но на мен ми харесва как се комбинира вкуса на ястието с пикантния вкус на руколата.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment