
Домашен сладолед
Необходими продукти:
- Сметана – 500 мл.
- Яйца L размер – 3 бр.
- Захар – 9 с.л.
- Сладко от цели зелени смокини – 1/2 бурканче
За крокана:
- Сурови орехи – 80 гр.
- Захар – 6 с.л.
Начин на приготвяне:
- Приготвяме крокана, като карамелизираме захарта и поставяме вътре орехите. Овалваме ги добре в карамела, изсипваме сместа в/у метална повърхност и оставяме да изстине напълно.
- Изстиналия крокан натрошаваме на по-едри “трохи”.
- Зелените смокини нарязваме на ситни кубчета.
- Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
- Разбиваме отделно жълтъците с 3 с.л. захар, белтъците с 3 с.л. захар на гъст сняг и сметаната с 3 с.л. захар до пухкави връхчета.
- Смесваме сметаната, жълтъците, крокана и смокините и объркваме добре с шпатула.
- Започваме да добавяме към сместа по малко от белтъците и бъркаме с шпатулата отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.
- Получената смес разпределяме в съдове и поставяме във фризера.
- На следващия ден сладоледа е готов за сервиране.

Нека Ви е ДРЪНЧ!