Десерти

Домашен сладолед

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Сметана – 500 мл.
  • Яйца L размер – 3 бр.
  • Захар – 9 с.л.
  • Сладко от цели зелени смокини – 1/2 бурканче

За крокана:

  • Сурови орехи – 80 гр.
  • Захар – 6 с.л.

Начин на приготвяне:

  1. Приготвяме крокана, като карамелизираме захарта и поставяме вътре орехите. Овалваме ги добре в карамела, изсипваме сместа в/у метална повърхност и оставяме да изстине напълно.
  2. Изстиналия крокан натрошаваме на по-едри “трохи”.
  3. Зелените смокини нарязваме на ситни кубчета.
  4. Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
  5. Разбиваме отделно жълтъците с 3 с.л. захар, белтъците с 3 с.л. захар на гъст сняг и сметаната с 3 с.л. захар до пухкави връхчета.
  6. Смесваме сметаната, жълтъците, крокана и смокините и объркваме добре с шпатула.
  7. Започваме да добавяме към сместа по малко от белтъците и бъркаме с шпатулата отдолу нагоре, за да не спаднат белтъците.
  8. Получената смес разпределяме в съдове и поставяме във фризера.
  9. На следващия ден сладоледа е готов за сервиране.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment