Супи

Датска празена супа

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Бекон – 150 гр.
  • Праз – 4 стръка
  • Зеленчуков бульон или вода – 1 литър
  • Течна сметана – 500 мл.
  • Масло – 50 гр.
  • Зехтин – 4 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка
  • Индийско орехче

Начин на приготвяне:

  1. Загряваме маслото и зехтина. Добавяме ситно нарязания бекон и пържим до златисто.
  2. Към бекона слагаме ситно нарязания праз и задушаваме под капак докато праза омекне.
  3. Заливаме със зеленчуковия бульон или вода, подправяме със сол и черен пипер и варим на среден огън 10 минути след завиране.
  4. След изтичане на времето подправяме с мащерка и индийско орехче, добавяме сметаната и варим още 5 минути, след завиране.
  5. Поднасяме супата с препечен хляб.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment