Датска празена супа
Необходими продукти за 4 порции:
- Бекон – 150 гр.
- Праз – 4 стръка
- Зеленчуков бульон или вода – 1 литър
- Течна сметана – 500 мл.
- Масло – 50 гр.
- Зехтин – 4 с.л.
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка
- Индийско орехче
Начин на приготвяне:
- Загряваме маслото и зехтина. Добавяме ситно нарязания бекон и пържим до златисто.
- Към бекона слагаме ситно нарязания праз и задушаваме под капак докато праза омекне.
- Заливаме със зеленчуковия бульон или вода, подправяме със сол и черен пипер и варим на среден огън 10 минути след завиране.
- След изтичане на времето подправяме с мащерка и индийско орехче, добавяме сметаната и варим още 5 минути, след завиране.
- Поднасяме супата с препечен хляб.
Нека Ви е ДРЪНЧ!