Супи

Рибена чорба

Антоанета Иванова

Съвет: Използвайте 3 вида риба, каква ще е всеки си решава.

Необходими продукти за 6 порции:

  • Рагу от сьомга – 2 бр.
  • Глава от шаран – 1 бр.
  • Опашка от шаран – 2 бр.
  • Пастърва – 1 бр. около 250 гр.
  • Дафинов лист – 1 бр.
  • Дивисил сух – 1 с.л.
  • Мащерка – 1/2 с.л
  • Лук стар – 1 голяма глава
  • Морков среден – 1 бр.
  • Червена чушка малка – 1 бр.
  • Картоф среден – 1 бр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Олио или зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Рибата, дафиновия лист, почистената и сцепена на 4 глава лук, поставяме в тенджера и заливаме със 2 литра студена вода. Варим около 30 минути, докато рибата се свари. Ако трябва отпенваме бульона в началото.
  2. Сварената риба обезкостяваме и накъсваме на парченца.
  3. Бульона прецеждаме, а сварения лук пасираме и връщаме в бульона.
  4. В загрята мазнина поставяме нарязания на ситни кубчета морков, нарязаната на ситно чушка, дивисила и мащерката. Задушаваме зеленчуците.
  5. Добавяме бульона и рибата, и оставяме да заври.
  6. След завиране слагаме картофа нарязан на ситни кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер, и варим до готовност на картофа.
  7. Сервираме чорбата топла.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment