Рибена чорба
Съвет: Използвайте 3 вида риба, каква ще е всеки си решава.
Необходими продукти за 6 порции:
- Рагу от сьомга – 2 бр.
- Глава от шаран – 1 бр.
- Опашка от шаран – 2 бр.
- Пастърва – 1 бр. около 250 гр.
- Дафинов лист – 1 бр.
- Дивисил сух – 1 с.л.
- Мащерка – 1/2 с.л
- Лук стар – 1 голяма глава
- Морков среден – 1 бр.
- Червена чушка малка – 1 бр.
- Картоф среден – 1 бр.
- Сол
- Черен пипер
- Олио или зехтин
Начин на приготвяне:
- Рибата, дафиновия лист, почистената и сцепена на 4 глава лук, поставяме в тенджера и заливаме със 2 литра студена вода. Варим около 30 минути, докато рибата се свари. Ако трябва отпенваме бульона в началото.
- Сварената риба обезкостяваме и накъсваме на парченца.
- Бульона прецеждаме, а сварения лук пасираме и връщаме в бульона.
- В загрята мазнина поставяме нарязания на ситни кубчета морков, нарязаната на ситно чушка, дивисила и мащерката. Задушаваме зеленчуците.
- Добавяме бульона и рибата, и оставяме да заври.
- След завиране слагаме картофа нарязан на ситни кубчета, овкусяваме със сол и черен пипер, и варим до готовност на картофа.
- Сервираме чорбата топла.
Нека Ви е ДРЪНЧ!