Гъши дроб върху канапе
Небходими продукти за 2 порции:
- Гъши дроб – 200 гр.
За канапето:
- Плод / ябълка, круша, дюля/ – 1 бр.
- Бейби спанак – 50 гр.
- Зелен лук – 3 стръка
- Масло – 40 гр.
- Мед – 2 с.л.
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Почистваме плода и го нарязваме на филийки. Поръсваме с 1 с.л. мед и го печем.
- За канапето, загряваме тиган и поставяме едновременно маслото, ситно нарязания лук и бейби спанака.
- Когато маслото се разтопи добавяме 1 с.л. мед и готвим за около 10 минути.
- Гъшият дроб нарязваме с много остър нож на шайби по 1 см. В сух силно загрят тиган поставяме парчетата дроб и обработваме по около 3 минути от всяка страна. Дробът трябва да е хрупкав отвън и сочен вътре. Вадим дроба върху домакинска хартия и овкусяваме със сол и черен пипер.
- В чиния поставяме парчета изпечен плод, върху тях половината от сотираните зеленчуци, половината гъши дроб и добавяме от соса на спанака и лука.
Нека Ви е ДРЪНЧ!