Топли предястия

Гъши дроб върху канапе

Антоанета Иванова

Небходими продукти за 2 порции:

  • Гъши дроб – 200 гр.

За канапето:

  • Плод / ябълка, круша, дюля/ – 1 бр.
  • Бейби спанак – 50 гр.
  • Зелен лук – 3 стръка
  • Масло – 40 гр.
  • Мед – 2 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Почистваме плода и го нарязваме на филийки. Поръсваме с 1 с.л. мед и го печем.
  2. За канапето, загряваме тиган и поставяме едновременно маслото, ситно нарязания лук и бейби спанака.
  3. Когато маслото се разтопи добавяме 1 с.л. мед и готвим за около 10 минути.
  4. Гъшият дроб нарязваме с много остър нож на шайби по 1 см. В сух силно загрят тиган поставяме парчетата дроб и обработваме по около 3 минути от всяка страна. Дробът трябва да е хрупкав отвън и сочен вътре. Вадим дроба върху домакинска хартия и овкусяваме със сол и черен пипер.
  5. В чиния поставяме парчета изпечен плод, върху тях половината от сотираните зеленчуци, половината гъши дроб и добавяме от соса на спанака и лука.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment