Ястия без месо

Спанак с ориз

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Ориз – 1 ч.ч. /250 мл./
  • Спанак – 500 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Доматен сок – 1 ч.ч.
  • Зеленчуков бульон – 2 ч.ч
  • Вода – 1/2 ч.ч.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Джоджен
  • Чубрица

Начин на приготвяне:

  1. В загрято олио, запържваме ситно нарязания лук и настърганите моркови.
  2. Добавяме измития и нарязан спанак, сухия джоджен, пресования чесън и доматения сок. Объркваме добре, заливаме с водата и оставяме на силен огън без капак.
  3. Когато оризът почти е поел течността, заливаме със зеленчуковия бульон и похлупваме. След завиране намаляме силата на котлона и готвим докато оризът поеме 2/3 от бульона.
  4. Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Изключваме котлона и оставяме ястието под капак, докато оризът поеме цялата течност.
  5. Сервираме с кисело мляко.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment