Спанак с ориз
Необходими продукти:
- Ориз – 1 ч.ч. /250 мл./
- Спанак – 500 гр.
- Лук малка глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Доматен сок – 1 ч.ч.
- Зеленчуков бульон – 2 ч.ч
- Вода – 1/2 ч.ч.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Джоджен
- Чубрица
Начин на приготвяне:
- В загрято олио, запържваме ситно нарязания лук и настърганите моркови.
- Добавяме измития и нарязан спанак, сухия джоджен, пресования чесън и доматения сок. Объркваме добре, заливаме с водата и оставяме на силен огън без капак.
- Когато оризът почти е поел течността, заливаме със зеленчуковия бульон и похлупваме. След завиране намаляме силата на котлона и готвим докато оризът поеме 2/3 от бульона.
- Овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Изключваме котлона и оставяме ястието под капак, докато оризът поеме цялата течност.
- Сервираме с кисело мляко.
Нека Ви е ДРЪНЧ!