Боб чорба
Необходими продукти:
- Стар боб – 400 гр.
- Лук средна глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Чушка червена – 1 бр.
- Чесън – 2 скилидки
- Доматен сок – 150 мл.
- Червен пипер – 1 ч.л.
- Зеленчуков бульон – 350 мл.
- Сол
- Черен пипер
- Джоджен
- Девисил
- Олио
Начин на приготвяне:
- Накисваме боба за една нощ. Сваряваме го изхвърляйки първата вода.
- В загрята мазнина запържваме ситно нарязаните лук, морков и чушка.
- Добавяме пресования чесън, червения пипер, доматите, зеленчуковия бульон и задушаваме до омекване на зеленчуците.
- Прибавяме сварения боб и доливаме от водата в която е врял. С количеството вода определяме гъстотата на чорбата.
- Когато чорбата заври, овкусяваме със сол, черен пипер, девисил, джоджен и варим 5 минути.
- Сервираме с хубав хляб и люто по желание.
Нека Ви е ДРЪНЧ!