Супи

Боб чорба

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Стар боб – 400 гр.
  • Лук средна глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Чушка червена – 1 бр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Доматен сок – 150 мл.
  • Червен пипер – 1 ч.л.
  • Зеленчуков бульон – 350 мл.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Джоджен
  • Девисил
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. Накисваме боба за една нощ. Сваряваме го изхвърляйки първата вода.
  2. В загрята мазнина запържваме ситно нарязаните лук, морков и чушка.
  3. Добавяме пресования чесън, червения пипер, доматите, зеленчуковия бульон и задушаваме до омекване на зеленчуците.
  4. Прибавяме сварения боб и доливаме от водата в която е врял. С количеството вода определяме гъстотата на чорбата.
  5. Когато чорбата заври, овкусяваме със сол, черен пипер, девисил, джоджен и варим 5 минути.
  6. Сервираме с хубав хляб и люто по желание.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment