Кит Кат торта
Десерти

Кит Кат торта

Яна Стоянова

Необходими продукти:

За блатовете:

  • Яйца – 5 бр.
  • Захар – 180 гр.
  • Брашно от спелта – 150 гр.
  • Ванилия
  • Бакпулвер – 1 ч.л.
  • Олио – 60 мл.

За крема:

  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Сладкарска сметана – 200 мл.
  • Пудра захар – 150 гр.
  • Ванилия

За декорацията:

  • КитКат блокчета кафеви – 5 пак.
  • КитКат блокчета бели – 5 пак.
  • М&M бонбони – 2 пак.

Начин на приготвяне:

  1. Подготовката на тортата започва от приготвянето на блатовете. В купа се разбиват яйцата, захарта и ванилията. Най-лесно е с планетарен миксер на средни обороти за около 10 – 15 минути. Разбиването продължава, докато сместа стане рядка. След това се добавя пресятото брашно, мазнината и набухвателя. Сместа се разбърква добре с шпатула и се разделя на две равни части за двата блата. Може да изпечета и един блат и след това да го разрежете на две равни половини.
  2. Блатът се пече в намазнена тава с диаметър 25 см в предварително загрята на 180 гр. фурна на горен и долен реотан. Пече се около 15 минути, като се проверява с клечка за зъби. След като блатът се изпече се оставя да изстине върху решетка.

3. За приготвянето на крема първо в една купа се разбива сладкарската сметана, ванилията и захарта. В отделна купа се разбива маскарпонето. След това сметановата смес се добавя постепенно към маскарпонето.

4. Върху чиния за торта се слага първия блат, след което се намазва по-малко от половината крем. Отгоре се слага втория блат и тортата се намазва отгоре и отстрани с крема.

5. Шоколодовите блокчета се начупват по дължина и се подреждат около тортата като се залепват за крема. Редуват се бяло и кафяво блокче.

6. Отгоре се изсипват шарените M&M бонбони.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment