Ориз с манатарки
Гарнитури Рецепти Ястия без месо

Ориз с манатарки

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Ориз – 1 ч.ч.
  • Сушени манатарки – около 50 гр.
  • Лук – 1 глава
  • Мащерка
  • Сол
  • Черен пипер
  • Олио

Начин на приготвяне:

  1. Сушените манатарки се заливат с 1ч.ч. вряла вода и се оставят така за около 20 минути. След това манатарките се нарязват на ситно.
  2. Лукът се нарязва на ситно.
  3. В тавата, в която ще приготвите ястието се слага олио и се запържва нарязания лук. След като го запържите добавяте ориза и запържвате, докато той стане прозрачен.

4. Добавят се манатарките, водата в която са киснали, 2 ч.ч. вода и подправките – сол, черен пипер и мащерка.

5. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна на горен и долен реотан за около 40 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment