
Ориз с манатарки
Необходими продукти:
- Ориз – 1 ч.ч.
- Сушени манатарки – около 50 гр.
- Лук – 1 глава
- Мащерка
- Сол
- Черен пипер
- Олио
Начин на приготвяне:
- Сушените манатарки се заливат с 1ч.ч. вряла вода и се оставят така за около 20 минути. След това манатарките се нарязват на ситно.
- Лукът се нарязва на ситно.
- В тавата, в която ще приготвите ястието се слага олио и се запържва нарязания лук. След като го запържите добавяте ориза и запържвате, докато той стане прозрачен.

4. Добавят се манатарките, водата в която са киснали, 2 ч.ч. вода и подправките – сол, черен пипер и мащерка.
5. Ястието се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна на горен и долен реотан за около 40 минути.
Нека Ви е ДРЪНЧ!