Супи

Австрийска чеснова супа

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Лук голяма глава – 1 бр.
  • Праз – 1 стрък
  • Чесън стар – 1 глава или див чесън – 100 гр.
  • Масло – 70 гр.
  • Брашно – 2 с.л.
  • Зеленчуков или месен бульон – 1 л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Индийско орехче
  • Магданоз
  • Продукти за студена застройка
  • Сирене по избор

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситно лука, праза без перата и чесъна.
  2. В тенджера загряваме маслото с няколко капки олио и слагаме лука и праза. Задушаваме под капак за около 5 минути.
  3. Добавяме брашното и чесъна и пържим докато брашното стане златисто.
  4. Заливаме с бульона, разбъркваме добре и овкусяваме със сол и черен пипер.
  5. Похлупваме супата и варим 10 минути след завиране.
  6. Готовата супа застройваме със студена застройка към която добавяме 3 щипки индийско орехче.

В застроката може да замените киселото мляко със сметана.

7. Поръсваме супата със ситно нарязан магданоз и сервираме със сирене по избор.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment