Австрийска чеснова супа
Необходими продукти за 4 порции:
- Лук голяма глава – 1 бр.
- Праз – 1 стрък
- Чесън стар – 1 глава или див чесън – 100 гр.
- Масло – 70 гр.
- Брашно – 2 с.л.
- Зеленчуков или месен бульон – 1 л.
- Сол
- Черен пипер
- Индийско орехче
- Магданоз
- Продукти за студена застройка
- Сирене по избор
Начин на приготвяне:
- Нарязваме на ситно лука, праза без перата и чесъна.
- В тенджера загряваме маслото с няколко капки олио и слагаме лука и праза. Задушаваме под капак за около 5 минути.
- Добавяме брашното и чесъна и пържим докато брашното стане златисто.
- Заливаме с бульона, разбъркваме добре и овкусяваме със сол и черен пипер.
- Похлупваме супата и варим 10 минути след завиране.
- Готовата супа застройваме със студена застройка към която добавяме 3 щипки индийско орехче.
В застроката може да замените киселото мляко със сметана.
7. Поръсваме супата със ситно нарязан магданоз и сервираме със сирене по избор.
Нека Ви е ДРЪНЧ!