Супи

Пилешка супа V.2

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Пилешки фенер – 2 бр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Олио
  • Мащерка
  • Магданоз
  • Сол
  • Черен пипер

За застройката:

  • Яйце – 1 бр.
  • Кисело мляко – 150 гр. или 1 ч.ч.
  • Лимонов сок или оцет – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Фенерите заливаме със 1.5 литра студена вода и поставяме на котлона. Когато водата заври отпенваме добре и намаляме котлона на средна степен. Варим до готовност.
  2. Сварените фенери обезкостяваме и накъсваме месото на ситно.
  3. В загрято олио запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков. Добавяме накъсаното месо, 800 мл. от пилешкия бульон и овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка. Варим на тих огън до сваряване на зеленчуците.
  4. Горещата супа застройваме със студена застройка.
  5. Сервираме поръсена със ситно нарязан магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment