Пилешка супа V.2
Необходими продукти за 4 порции:
- Пилешки фенер – 2 бр.
- Лук малка глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Олио
- Мащерка
- Магданоз
- Сол
- Черен пипер
За застройката:
- Яйце – 1 бр.
- Кисело мляко – 150 гр. или 1 ч.ч.
- Лимонов сок или оцет – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Фенерите заливаме със 1.5 литра студена вода и поставяме на котлона. Когато водата заври отпенваме добре и намаляме котлона на средна степен. Варим до готовност.
- Сварените фенери обезкостяваме и накъсваме месото на ситно.
- В загрято олио запържваме ситно нарязания лук и настъргания морков. Добавяме накъсаното месо, 800 мл. от пилешкия бульон и овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка. Варим на тих огън до сваряване на зеленчуците.
- Горещата супа застройваме със студена застройка.
- Сервираме поръсена със ситно нарязан магданоз.
Нека Ви е ДРЪНЧ!