Ястия без месо

Боб с кисело зеле

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Кисело зеле средна глава – 1 бр.
  • Зрял боб – 400 гр.
  • Червен пипер – 1 ч.л. с връх
  • Олио
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Накисваме боба за 1 нощ, след което го сваряваме. Може да използвате сварен боб от буркан.
  2. Нарязаното на ивици зеле поставяме в херметическа тенджера, добавяме червения пипер, олио, малко зелев сок и вода. Варим 20 минути.
  3. Към готовото зеле прибавяме сварения боб, черен пипер, ако е необходимо още малко течност и мазнина, и варим още 15 минути.
  4. Сервираме с вкусен хляб и лютичко.

Нека Ви ДРЪНЧ!

Leave A Comment