ястия с месо

Пържени кюфтета

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 10 бр.

  • Кайма смес – 500 гр.
  • Хляб – 2 филии
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Яйце – 1 бр.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Чубрица
  • Олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Поставяме хляба в съд с вода, да се накисне.
  2. Към каймата добавяме изстискания хляб, яйцето, ситно нарязания лук и овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица. Внимавайте със солта, в каймата може да има вложена сол.
  3. Омесваме добре и прибираме в хладилник за няколко часа.
  4. В купичка наливаме равни количества вода и оцет, в които си потапяме ръцете преди да оформим всяко кюфте.
  5. Пържим кюфтетата във сгорещено олио и отцеждаме върху домакинска хартия.
  6. Сервираме с подходяща гарнитура.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment