
Макаронена салата
Необходими продукти за 8 порции:
- Паста – 500 гр.
- Каперси – 120 гр. или кисели краставички – 150 гр.
- Рукола – 125 гр.
- Чери домати – 200 гр.
- Чесън – 3 скилидки
- Пармезан – 50 гр.
- Босилек по желание
- Сол
- Лимонов сок или оцет
- Зехтин
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Сваряваме пастата според указанията на опаковката. Отцеждаме и я измиваме със студена вода, за да не слепва.
- В купа поставяме отцедената паста, руколата, каперсите / или ситно нарязаните краставички/, чери доматите разрязани на две и пресования чесън.
- Овкусяваме със сол, черен пипер, ситно нарязан босилек, киселина и зехтин. Объркваме и поставяме на хладно.
- Преди сервиране доовкусяваме, ако е нужно, и сервираме поръсена с пармезан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!
Delbert Pancholi
This post connected with me on a emotional level, thanks.