Салати

Макаронена салата

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 8 порции:

  • Паста – 500 гр.
  • Каперси – 120 гр. или кисели краставички – 150 гр.
  • Рукола – 125 гр.
  • Чери домати – 200 гр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Пармезан – 50 гр.
  • Босилек по желание
  • Сол
  • Лимонов сок или оцет
  • Зехтин
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Сваряваме пастата според указанията на опаковката. Отцеждаме и я измиваме със студена вода, за да не слепва.
  2. В купа поставяме отцедената паста, руколата, каперсите / или ситно нарязаните краставички/, чери доматите разрязани на две и пресования чесън.
  3. Овкусяваме със сол, черен пипер, ситно нарязан босилек, киселина и зехтин. Объркваме и поставяме на хладно.
  4. Преди сервиране доовкусяваме, ако е нужно, и сервираме поръсена с пармезан.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

1 Comment

  1. Delbert Pancholi

    This post connected with me on a emotional level, thanks.

Leave A Comment