Десерти

Тира-ми-су

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 12 порции:

  • Бишкоти – 400 гр.
  • Яйца – 4 бр.
  • Маскарпоне – 500 гр.
  • Захар – 100 гр.
  • Сварено кафе – 300 мл.
  • Ликьор – 25 мл.
  • Захар за кафето – 3 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Сваряваме кафето в кафеварка или правим еспресо, подслаждаме с 3 ч.л. захар, добавяме ликьора и оставяме да изстине.
  2. Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
  3. Белтъците с 50 гр. захар разбиваме на сняг.
  4. Жълтъците с останалата захар разбиваме докато удвоят обема си, добавяме маскарпонето и продължаваме разбиването до получаване на пухкав крем.
  5. Добавяме разбитите белтъци на няколко пъти към яйчения крем, като разбъркваме внимателно с шпатула, за да не спаднат белтъците.
  6. Вземаме съд в който ще редим Тирамисуто / най-добре е правоъгълна тава с висок борд/. Топваме за 1 секунда всяка бишкота в изстиналото кафе и редим първия ред на дъното на тавата. Отгоре поставяме половината от крема, разпределяме равномерно и заглаждаме. Останалите бишкоти редим като втори ред върху крема, като всяка от тях е топната в кафето. Завършваме с останалия крем.
  7. Прибираме тавата в хладилник. Десерта трябва да се охлажда поне една вечер.
  8. Сервираме поръсено с натурално какао.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment