Супи

Чорба от телешка опашка

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 4 порции:

  • Телешка опашка – 1 бр.
  • Брашно – 1/2 с.л.
  • Масло – 50 гр.
  • Червен пипер – 1 ч.л.
  • Сол
  • Черен пипер

За сервиране:

  • Чесън
  • Оцет

Начин на приготвяне:

  1. Измиваме хубаво опашката, поставяме я в херметическата тенджера с 1 литър студена вода и варим 60 минути.
  2. Оставяме сварената опашка да изстине, обезкостяваме и накъсваме месото.
  3. В тенджера загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. При непрекъснато бъркане слагаме червения пипер и студения бульон от варенето на опашката. Добавяме месото от опашката и овкусяваме със сол и черен пипер.
  4. След като чорбата заври, варим 5-6 минути и изключваме котлона.
  5. Сервираме със смес от чесън и оцет, и лют червен пипер.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment