
Чорба от телешка опашка
Необходими продукти за 4 порции:
- Телешка опашка – 1 бр.
- Брашно – 1/2 с.л.
- Масло – 50 гр.
- Червен пипер – 1 ч.л.
- Сол
- Черен пипер
За сервиране:
- Чесън
- Оцет
Начин на приготвяне:
- Измиваме хубаво опашката, поставяме я в херметическата тенджера с 1 литър студена вода и варим 60 минути.
- Оставяме сварената опашка да изстине, обезкостяваме и накъсваме месото.
- В тенджера загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. При непрекъснато бъркане слагаме червения пипер и студения бульон от варенето на опашката. Добавяме месото от опашката и овкусяваме със сол и черен пипер.
- След като чорбата заври, варим 5-6 минути и изключваме котлона.
- Сервираме със смес от чесън и оцет, и лют червен пипер.

Нека Ви е ДРЪНЧ!