Свежа салата от зелен боб
Салати

Свежа салата от зелен боб

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Зелен боб – 300 гр.
  • Червена чушка – 1 бр.
  • Домат – 1 бр.
  • Фета сирене – 100 гр.
  • Магданоз

За дресинга:

  • Зехтин – 3 с.л.
  • Бял винен оцет – 2 с.л.
  • Чесън 1-2 скилидки
  • Пресен магданоз – 1/2 с.л.
  • Сух риган – 1/4 с.л.
  • Дижонска горчица 1/2 ч.л.
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В малка купичка се приготвя дресинга, като се смесват всички продукти – зехтина, оцета, накълцания чесън, горчицата и подправките. Дресингът се оставя, за да може да се овкуси.
  2. Дръжките на зеления боб се изрязват и се нарязва на едри парчета, след което бобът се бланшира. Технологията на бланширане е следната: първоначално в тенджера се сипва вода и се слага на котлона, за да заври. Във врящата вода се слага зеления боб. Вари се 3-5 минути, след което врялата вода се излива и бобът се поставя в купа с ледана вода и лед. Така се спира процеса на готвене и бобът остава хрупкав и с приятен зелен цвят.

3. Чушката и доматът се нарязват на ситно.

4. Бобът, чушката и доматът се смесват в купа, заливат се с дресинга и се добавя сиренето фета и пресния магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment