Туршия за бърза консумация
Необходими продукти:
Сместа трябва да бъде 3000 гр., може да промените пропорциите на зеленчуците.
- Зеле нарязано – 1500 гр.
- Моркови настъргани – 400 гр.
- Карфиол накъсан на розички – 650 гр.
- Чушка нарязана – 450 гр.
- Кервиз листа по желание
За маринатата:
- Оцет – 500 мл.
- Сол – 100 гр.
- Захар – 500 гр.
Начин на приготвяне:
- В тенджера смесваме оцета и солта. Загряваме малко сместа и оставяме настрани да се разтвори солта.
- В голям съд поставяме зеленчуците.
3. Разбъркваме с ръце като омачкваме добре, след което прехвърляме в съд с капак. Аз използвам кофа от 10 литра.
4. Тенджерата с оцета и солта поставяме отново на котлона. Добавяме захарта и разбъркваме докато тя се разтвори. Похлупваме тенджерата и изчакваме маринатата да заври на “ключ”.
5. Сваляме от котлона и заливаме зеленчуците с врялата марината. Похлупваме плътно съда и оставяме на хладно.
6. След 30 минути разбъркваме хубаво туршията и отново я похлупваме. На следващия ден е готова за консумация.
7. Сервираме полята с малко олио.
Нека Ви е ДРЪНЧ!