Салати

Туршия за бърза консумация

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

Сместа трябва да бъде 3000 гр., може да промените пропорциите на зеленчуците.

  • Зеле нарязано – 1500 гр.
  • Моркови настъргани – 400 гр.
  • Карфиол накъсан на розички – 650 гр.
  • Чушка нарязана – 450 гр.
  • Кервиз листа по желание

За маринатата:

  • Оцет – 500 мл.
  • Сол – 100 гр.
  • Захар – 500 гр.

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера смесваме оцета и солта. Загряваме малко сместа и оставяме настрани да се разтвори солта.
  2. В голям съд поставяме зеленчуците.

3. Разбъркваме с ръце като омачкваме добре, след което прехвърляме в съд с капак. Аз използвам кофа от 10 литра.

4. Тенджерата с оцета и солта поставяме отново на котлона. Добавяме захарта и разбъркваме докато тя се разтвори. Похлупваме тенджерата и изчакваме маринатата да заври на “ключ”.

5. Сваляме от котлона и заливаме зеленчуците с врялата марината. Похлупваме плътно съда и оставяме на хладно.

6. След 30 минути разбъркваме хубаво туршията и отново я похлупваме. На следващия ден е готова за консумация.

7. Сервираме полята с малко олио.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment