Ястия без месо

Есенна Мусака

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Карфиол средна глава – 1 бр.
  • Чушки различен цвят – 3 бр.
  • Лук голяма глава – 1 бр.
  • Домати средни – 2 бр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Кашкавал – 150 гр.
  • Олио
  • Кимион – 1 и 1/2 ч.л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Червен пипер – 1/2 ч.л.
  • Копър или Магданоз – 1 връзка

Начин на приготвяне:

  1. Слагаме на котлона тенджера с вода и включваме да заври водата.
  2. През това време почистваме карфиола и го накъсваме на розички.

3. Когато водата заври, добавяме в нея карфиола и 1 ч.л. кимион. Варим карфиола около 15 минути, докато се свари.

4. Свареният карфиол вадим в съд, добавяме нарязаната на ситно зелена подправка, овкусяваме със сол, черен пипер, 2 с.л. олио и намачкваме с вилица.

5. Нарязваме на ситно лука, чесъна и чушките.

6. В тиган загряваме олио и поставяме нарязаните продукти, разбъркваме и покриваме с капак да се задушават.

7. Когато водата им се изпари, добавяме настърганите домати, червения пипер, 1/2 ч.л. кимион и овкусяваме със сол и черен пипер. Разбъркваме и отново похлупваме с капака. Готвим докато останат на мазнина.

8. Готови сме да сглобим ястието. В леко намазнена тава поставяме намачканият карфиол, като го разстиламе равномерно.

Отгоре разпределяме сместа с чушки от тигана и завършваме с настъргания кашкавал.

9. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 25- 30 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment