
Сос Винегрет /Френски салатен сос/
Необходими продукти за 6 порции:
- Мазнина /олио или зехтин/ – 6 с.л.
- Киселина /оцет или лимонов сок/ – 3 с.л.
- Сол
- Черен пипер
- Горчица / по желание/ – 1 и 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Правилото тук е, че съотношението мазнина/киселина е 2:1. Може да приготвите по-голямо количество сос и да го съхранявате в хладилник.
- В буркан сипваме киселината, горчица на вкус, сол на вкус и черен пипер на вкус . Затваряме с капачката и разбиваме добре, за да се хомогинизира сместа.
- Добавяме мазнината и отново разбиваме. Съхраняваме в хладилник.
- Преди да овкусим ястието, трябва отново да разбием енергично дресинга.
Нека Ви е ДРЪНЧ!