Сосове

Сос Винегрет /Френски салатен сос/

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Мазнина /олио или зехтин/ – 6 с.л.
  • Киселина /оцет или лимонов сок/ – 3 с.л.
  • Сол
  • Черен пипер
  • Горчица / по желание/ – 1 и 1/2 ч.л.

Начин на приготвяне:

Правилото тук е, че съотношението мазнина/киселина е 2:1. Може да приготвите по-голямо количество сос и да го съхранявате в хладилник.

  1. В буркан сипваме киселината, горчица на вкус, сол на вкус и черен пипер на вкус . Затваряме с капачката и разбиваме добре, за да се хомогинизира сместа.
  2. Добавяме мазнината и отново разбиваме. Съхраняваме в хладилник.
  3. Преди да овкусим ястието, трябва отново да разбием енергично дресинга.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment