Пиле с къри
ястия с месо

Пиле с къри

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Пилешко филе около – 500 гр.
  • Лук – 2 големи глави
  • Кисели краставички – 5-6 броя
  • Кашкавал
  • Майонеза

За маринатата:

  • Лук
  • Олио
  • Соев сос
  • Къри
  • Лют червен пипер
  • Сладък червен пипер
  • Майонеза
  • Лимонов сок
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Пилешкото се нарязва на парчета. Маринатата се приготвя като всички продукти се сложат в чопър и се смесят добре, след което пилето се потапя в марината и се оставя в хладилник. Най-добре е пилето да престои в марината за една нощ.

2. Лукът и киселите краставички се нарязват на филийки, на по-едро. Може да добавите и гъби.

3. Взема се йенски съд и ястието се подрежда. Отдолу се слага един ред лук, след което пилешкото и отгоре краставичките. Ако Ви останат продукти, редите докато свършат.

4. Приготвя се заливката от майонеза и настърган кашкавал.

5. Заливката се разпределя върху продуктите.

6. Ястието се пече под капак на 200 градуса, на горен и долен реотан. След като е почти готово, капакът се маха, зада се запече кашкавала.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment