Пиле с къри
Необходими продукти:
- Пилешко филе около – 500 гр.
- Лук – 2 големи глави
- Кисели краставички – 5-6 броя
- Кашкавал
- Майонеза
За маринатата:
- Лук
- Олио
- Соев сос
- Къри
- Лют червен пипер
- Сладък червен пипер
- Майонеза
- Лимонов сок
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Пилешкото се нарязва на парчета. Маринатата се приготвя като всички продукти се сложат в чопър и се смесят добре, след което пилето се потапя в марината и се оставя в хладилник. Най-добре е пилето да престои в марината за една нощ.
2. Лукът и киселите краставички се нарязват на филийки, на по-едро. Може да добавите и гъби.
3. Взема се йенски съд и ястието се подрежда. Отдолу се слага един ред лук, след което пилешкото и отгоре краставичките. Ако Ви останат продукти, редите докато свършат.
4. Приготвя се заливката от майонеза и настърган кашкавал.
5. Заливката се разпределя върху продуктите.
6. Ястието се пече под капак на 200 градуса, на горен и долен реотан. След като е почти готово, капакът се маха, зада се запече кашкавала.
Нека Ви е ДРЪНЧ!