
Прясна тракийска бурания
Необходими продукти:
- Малка прясна зелка – 1 бр.
- Морков голям – 1 бр.
- Чесън – 3 скилидки
- Доматен сок – 500 мл.
- Олио
- Копър
- Сол
- Черен пипер
- Лимонов сок
- Захар – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Нарязаното зеле и настъргания морков поставяме в съд.
- Овкусяваме със сол, малко лимонов сок, омачкаваме добре и оставяме за 15 минути.

3. Прехвърляме зелето в херметическа тенджера, добавяме олио, доматите и захарта.
4. Варим 15 минути.
5. Отваряме херметическата тенджера слагаме ориза и пресования чесън и варим под обикновен капак, докато ориза се свари.
6. Изключваме котлона, добавяме копъра, черния пипер, разбъркваме и похлупваме за 5-10 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!