Ястия без месо

Прясна тракийска бурания

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Малка прясна зелка – 1 бр.
  • Морков голям – 1 бр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Доматен сок – 500 мл.
  • Олио
  • Копър
  • Сол
  • Черен пипер
  • Лимонов сок
  • Захар – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Нарязаното зеле и настъргания морков поставяме в съд.
  2. Овкусяваме със сол, малко лимонов сок, омачкаваме добре и оставяме за 15 минути.

3. Прехвърляме зелето в херметическа тенджера, добавяме олио, доматите и захарта.

4. Варим 15 минути.

5. Отваряме херметическата тенджера слагаме ориза и пресования чесън и варим под обикновен капак, докато ориза се свари.

6. Изключваме котлона, добавяме копъра, черния пипер, разбъркваме и похлупваме за 5-10 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment