Парцалива надупена баница
Необходими продукти:
- Кори за баница – 1 пакет от 500 гр.
- Кисело мляко – 1 кофичка от 400 гр.
- Сирене – 400 гр.
- Яйца – 4 бр.
- Сода бикарбонат – 1 ч. л.
- Олио – 50 мл.
- Масло – 100 гр.
Начин на приготване:
- Накъсваме корите една по една, на едри парцали в тава намазнена с половината олио. Използваме алуминиева тава, за да може баницата да залепне.
2. В купа разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, киселото мляко със загасената сода в него и разбъркаваме добре. Аз преди да добавя содата в млякото, я загасям с малко оцет.
3. Заливаме корите със сместа, изсипваме останалото олио и разбъркаваме добре, за да може сместа да навлезе в корите. Нарязваме на кубчета маслото и го разпределяме отгоре.
4. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути.
5. Изпечената баница изваждаме от фурната и обръщаме тавата върху три предварително приготвени купички.
6. Оставяме баницата в това положение за около 10 минути да си почине. След това нарязваме и сервираме.
Нека Ви е ДРЪНЧ!