Тестени

Парцалива надупена баница

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Кори за баница – 1 пакет от 500 гр.
  • Кисело мляко – 1 кофичка от 400 гр.
  • Сирене – 400 гр.
  • Яйца – 4 бр.
  • Сода бикарбонат – 1 ч. л.
  • Олио – 50 мл.
  • Масло – 100 гр.

Начин на приготване:

  1. Накъсваме корите една по една, на едри парцали в тава намазнена с половината олио. Използваме алуминиева тава, за да може баницата да залепне.

2. В купа разбиваме яйцата, добавяме натрошеното сирене, киселото мляко със загасената сода в него и разбъркаваме добре. Аз преди да добавя содата в млякото, я загасям с малко оцет.

3. Заливаме корите със сместа, изсипваме останалото олио и разбъркаваме добре, за да може сместа да навлезе в корите. Нарязваме на кубчета маслото и го разпределяме отгоре.

4. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути.

5. Изпечената баница изваждаме от фурната и обръщаме тавата върху три предварително приготвени купички.

6. Оставяме баницата в това положение за около 10 минути да си почине. След това нарязваме и сервираме.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment