ястия с месо

Камби с телешко

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Камби – 10 бр.
  • Телешко месо от бут – 500 гр.
  • Ориз – 200 гр.
  • Лук малка глава – 1 бр.
  • Морков среден – 1 бр.
  • Зеленчуков бульон – 800 мл.
  • Тънки резенчета кашкавал – 10бр.
  • Олио
  • Сол
  • Черен пипер
  • Мащерка – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

  1. Измитото телешко поставяме в херметическа тенджера с 300 мл. студена вода и варим за 30 минути.
  2. Измиваме камбите, отстраняваме семенника и подреждаме в по-дълбока тава.

3. Свареното телешко раздробяваме с ръце, лука нарязваме ситно, а моркова настъргваме.

4. В тиган загряваме олио и запържваме лука и моркова. Добавяме ориза, запържваме и него. Следват телешкото и горещия бульон от варенето му. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и разбъркаваме добре. Похлупваме тигана и варим докато оризът поеме течноста.

5. Разпределяме сместа в камбите.

6. Добавяме в тавата зеленчуковия бульон и поставяме ястието в предварително загрята фурна.

7. Печем на 200 градуса за около 1 час. По време на печенето на няколко пъти заливаме камбите с горещия бульон от тавата.

8. 10 минути преди края на печенето, поставяме в/у всяка камба тънко резенче кашкавал с размер на отвора.

9. Когато кашкавала се запече, изключете фурната и оставете ястието вътре за 10-15 минути.

10. Консумирайте с удоволствие. 🙂

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment