Камби с телешко
Необходими продукти:
- Камби – 10 бр.
- Телешко месо от бут – 500 гр.
- Ориз – 200 гр.
- Лук малка глава – 1 бр.
- Морков среден – 1 бр.
- Зеленчуков бульон – 800 мл.
- Тънки резенчета кашкавал – 10бр.
- Олио
- Сол
- Черен пипер
- Мащерка – 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
- Измитото телешко поставяме в херметическа тенджера с 300 мл. студена вода и варим за 30 минути.
- Измиваме камбите, отстраняваме семенника и подреждаме в по-дълбока тава.
3. Свареното телешко раздробяваме с ръце, лука нарязваме ситно, а моркова настъргваме.
4. В тиган загряваме олио и запържваме лука и моркова. Добавяме ориза, запържваме и него. Следват телешкото и горещия бульон от варенето му. Овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и разбъркаваме добре. Похлупваме тигана и варим докато оризът поеме течноста.
5. Разпределяме сместа в камбите.
6. Добавяме в тавата зеленчуковия бульон и поставяме ястието в предварително загрята фурна.
7. Печем на 200 градуса за около 1 час. По време на печенето на няколко пъти заливаме камбите с горещия бульон от тавата.
8. 10 минути преди края на печенето, поставяме в/у всяка камба тънко резенче кашкавал с размер на отвора.
9. Когато кашкавала се запече, изключете фурната и оставете ястието вътре за 10-15 минути.
10. Консумирайте с удоволствие. 🙂
Нека Ви е ДРЪНЧ!