Свине́ със зеле
Необходими продукти:
- Зелка – 1 голяма
- Свинско месо със сланина – 500 гр.
- Доматен сок – около 150 мл
- Олио
- Сол
- Сладък червен пипер
- Лют червен пипер
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- Подготовка на продуктите. Месото се нарязва на по-големи кубчета. Зелката се нарязва на лентички и след това се претрива със сол.
- В предварително сгорещена мазнина месото се запържва от всички страни, след което поетапно се добавя зелето. Зелето ще намали обема си почти двойно и ще пусна малко вода.
- Когато цялото зеле е добавено в тенджерата се добавят сладкия и лют червен пипер и черния пипер.
- Котлонът леко се намалява и ястието се оставя да поври за около 20 минути под капак, като периодично се разбърква.
- Добавя се доматения сок и се оставя още около 10 минути.
- След това ястието се прехвърля в тава и се оставя да се запече на горен и долен реотан на 200 градуса за 15-20 минути.
Нека Ви е ДРЪНЧ!