Свинско със зеле
ястия с месо

Свине́ със зеле

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Зелка – 1 голяма
  • Свинско месо със сланина – 500 гр.
  • Доматен сок – около 150 мл
  • Олио
  • Сол
  • Сладък червен пипер
  • Лют червен пипер
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Подготовка на продуктите. Месото се нарязва на по-големи кубчета. Зелката се нарязва на лентички и след това се претрива със сол.
  2. В предварително сгорещена мазнина месото се запържва от всички страни, след което поетапно се добавя зелето. Зелето ще намали обема си почти двойно и ще пусна малко вода.
  3. Когато цялото зеле е добавено в тенджерата се добавят сладкия и лют червен пипер и черния пипер.
  4. Котлонът леко се намалява и ястието се оставя да поври за около 20 минути под капак, като периодично се разбърква.
  5. Добавя се доматения сок и се оставя още около 10 минути.
  6. След това ястието се прехвърля в тава и се оставя да се запече на горен и долен реотан на 200 градуса за 15-20 минути.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment