Супи

Супа с праз

Антоанета Иванова

Необходими продукти за 6 порции:

  • Праз изчистен – 800 гр.
  • Картофи – 500 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Масло
  • Олио
  • Сол и черен пипер
  • Магданоз
  • Сирене

За застройката, варена или студена изберете от тук:

Начин на приготвяне:

  1. Нарязваме на ситно праза и картофите, чесъна пресоваме.

2. В тенджера загряваме олиото и добавяме праза и чесъна. Задушаваме под капак.

3. Когато праза омекне, добавяме бучка масло и заливаме с 1.5 литра вода.

4. Варим на тих огън до сваряване на праза, след което добавяме картофите и продължаваме варенето, докато и те се сварят.

5. Сваляме от котлона, овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

6. Застройваме супата.

7. Поднасяме със натрошено сирене и пресен магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment