
Супа с праз
Необходими продукти за 6 порции:
- Праз изчистен – 800 гр.
- Картофи – 500 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Масло
- Олио
- Сол и черен пипер
- Магданоз
- Сирене
За застройката, варена или студена изберете от тук:
Начин на приготвяне:
- Нарязваме на ситно праза и картофите, чесъна пресоваме.

2. В тенджера загряваме олиото и добавяме праза и чесъна. Задушаваме под капак.
3. Когато праза омекне, добавяме бучка масло и заливаме с 1.5 литра вода.
4. Варим на тих огън до сваряване на праза, след което добавяме картофите и продължаваме варенето, докато и те се сварят.
5. Сваляме от котлона, овкусяваме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
6. Застройваме супата.
7. Поднасяме със натрошено сирене и пресен магданоз.

Нека Ви е ДРЪНЧ!