ястия с месо

Руло “Принцеси”

Яна Стоянова

Необходими продукти:

За каймата:

  • Кайма – 1.5 кг
  • Лук – 2 глави
  • Кимион
  • Черен пипиер
  • Яйца – 3 бр.

За плънката:

  • Яйца – 6 броя
  • Шунка слайс – поне 16 бр.
  • Топено сирене слайс – 2 пак.
  • Кисели краставички – 1 буркан
  • Майонеза, кетчуп или друг подходящ сос

За поръсване:

  • Кашкавал – 100 гр

Начин на приготвяне:

  1. Каймата се омесва заедно с предварително нарязания на ситно лук, яйцата и подправките. Най-добре би било да овкусите каймата от предния ден.
  2. Подготвят се продуктите за плънката. Яйцата се сварятат за около 10 минути (до твърдо сварени яйца). Киселите краставички се нарязват на лентички.
  3. Тук са изброени продукти за две рула. Така че каймата се разделя на две равни части. Едната половина се разстила върху намазнено стреч фолио и плънката се подрежда.
  4. В единия дълъг край на оформения правоъгълник се поставят лентичките шунка, върху тях лентички топено сирене, киселите краставички и обелените яйца, разделени на половинки. Блатът от кайма се намазва със сосове по желание и се завива на стегнато руло.
  5. Двете рула се поставят в тава и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. След това рулата се вадят и се наръсват с настъргания кашкавал. Така се пекат още около 10 минути до готовност.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment