Руло “Принцеси”
Необходими продукти:
За каймата:
- Кайма – 1.5 кг
- Лук – 2 глави
- Кимион
- Черен пипиер
- Яйца – 3 бр.
За плънката:
- Яйца – 6 броя
- Шунка слайс – поне 16 бр.
- Топено сирене слайс – 2 пак.
- Кисели краставички – 1 буркан
- Майонеза, кетчуп или друг подходящ сос
За поръсване:
- Кашкавал – 100 гр
Начин на приготвяне:
- Каймата се омесва заедно с предварително нарязания на ситно лук, яйцата и подправките. Най-добре би било да овкусите каймата от предния ден.
- Подготвят се продуктите за плънката. Яйцата се сварятат за около 10 минути (до твърдо сварени яйца). Киселите краставички се нарязват на лентички.
- Тук са изброени продукти за две рула. Така че каймата се разделя на две равни части. Едната половина се разстила върху намазнено стреч фолио и плънката се подрежда.
- В единия дълъг край на оформения правоъгълник се поставят лентичките шунка, върху тях лентички топено сирене, киселите краставички и обелените яйца, разделени на половинки. Блатът от кайма се намазва със сосове по желание и се завива на стегнато руло.
- Двете рула се поставят в тава и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. След това рулата се вадят и се наръсват с настъргания кашкавал. Така се пекат още около 10 минути до готовност.
Нека Ви е ДРЪНЧ!