Ястия без месо

Спаначени кюфтаци с чеснов сос

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Замразен накълцан спанак – 800 гр.
  • Сирене – 400 гр.
  • Чесън – 3 скилидки
  • Яйца – 4 – 5 бр.
  • Галета
  • Олио

За соса:

  • Кисело мляко – 1 кофичка
  • Майонеза – 200 гр.
  • Чесън – 2 скилидки
  • Сол
  • Черен пипер
  • Копър

Начин на проготвяне:

  1. Ако използвате замразен спанак, първо го размразете и след това добре го изстискайте. Ако използвате пресен спанак, първо го измийте, след това попарвате в подсолена вода, след което се накълцва на дребно в чопър и отново се отцежда и изстисква.
  2. В купа се смесват спанака, яйцата, чесъна, галетата и натрошеното сирене. Сместа се разбърква добре.
  3. В тиган с предварително сгорещена мазнина се изпържват оформените кюфтета.
  4. За приготвяне на соса – смесват се киселото мляко, майонезата, чесъна, подправките и ситно нарязания копър.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment