Спаначени кюфтаци с чеснов сос
Необходими продукти:
- Замразен накълцан спанак – 800 гр.
- Сирене – 400 гр.
- Чесън – 3 скилидки
- Яйца – 4 – 5 бр.
- Галета
- Олио
За соса:
- Кисело мляко – 1 кофичка
- Майонеза – 200 гр.
- Чесън – 2 скилидки
- Сол
- Черен пипер
- Копър
Начин на проготвяне:
- Ако използвате замразен спанак, първо го размразете и след това добре го изстискайте. Ако използвате пресен спанак, първо го измийте, след това попарвате в подсолена вода, след което се накълцва на дребно в чопър и отново се отцежда и изстисква.
- В купа се смесват спанака, яйцата, чесъна, галетата и натрошеното сирене. Сместа се разбърква добре.
- В тиган с предварително сгорещена мазнина се изпържват оформените кюфтета.
- За приготвяне на соса – смесват се киселото мляко, майонезата, чесъна, подправките и ситно нарязания копър.
Нека Ви е ДРЪНЧ!