Студени предястия

Разядка “ТИКВА”

Яна Стоянова

Необходими продукти:

  • Крема сирене – 1 пак.
  • Филаделфия – 1 пак.
  • Пресен лук – 3 стръка
  • Червена чушка голяма – 1 бр.
  • Чедър настърган – 2 ч.ч.
  • Чесън на прах или пресовани скилидки
  • Крекери

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете на ситно пресния лук и чушката. Запазете дръжката на чушката, тъй като по-късно ще е нужна за декорацията.

2. Настържете сиренето чедър на едрото ренде.

3. Смесете в купа предварително оставените на стaйна температура сиренa. Добавете нарязаните на ситно чушка, лук, малко чесън и малко от настъргания чедър. Разбъркайте.

4. Вземете един лист стреч фолио и в широк диаметър разнесете настъргания чедър. По средата изсипете сместа от сирена, отгоре отново поръсете с чедър. След това стегнете на топка, така че чедърът да покрива напълно сиренето.

5. След това стегнета топката с 4 ластика, така че да се оформят осем гънки на “тиквата”.

В случая сме направили от сместа 5 малки “тикви”.

7. Оставете “тиквата”, опакована по този начин в хладилник за минимим 2 часа, а най-добре поне 12 часа. Така най-добре ще се запази формата.

8. Преди сервиране махнете ластиците, разопаковайте фолиото и поставете дръжката на чушката или дръжка от чери домат върху “тиквата”, така че да наподобява дръжка.

9. Сервирайте с крекери.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment