Патладжанена Разядка
Необходими продукти:
- Патладжан голям – 1 бр.
- Моцарела -125 гр.
- Босилек пресен
- Чесън
- Сол, оцет, зехтин
Начин на приготвяне:
- Обелваме и нарязваме патладжана по дължина. Посоляваме и оставяме да се отцеди водата.
- Подсушаваме патладжана и го подреждаме в намазнена тава. Печем на 250 градуса с вентилатор до готовност.
3. Докато патладжана е във фурната, приготвяме винегрет от сол, оцет и зехтин.
4. От босилека, чесъна и зехтин си приготваме домашно песто, като поставяме продуктите в блендера или хаванчето и ги обработваме до кашообразна консистенция.
5. Готовите патладжани ги поставяме във винегрета докато са горещи за около 5 мин., след което ги изцеждаме и подреждаме в чиния.
6. Отгоре поставяме нарязаната моцарела, малко песто и поръсваме със зехтин.
Нека Ви е ДРЪНЧ!