Студени предястия

Патладжанена Разядка

Антоанета Иванова

Необходими продукти:

  • Патладжан голям – 1 бр.
  • Моцарела -125 гр.
  • Босилек пресен
  • Чесън
  • Сол, оцет, зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Обелваме и нарязваме патладжана по дължина. Посоляваме и оставяме да се отцеди водата.
  2. Подсушаваме патладжана и го подреждаме в намазнена тава. Печем на 250 градуса с вентилатор до готовност.

3. Докато патладжана е във фурната, приготвяме винегрет от сол, оцет и зехтин.

4. От босилека, чесъна и зехтин си приготваме домашно песто, като поставяме продуктите в блендера или хаванчето и ги обработваме до кашообразна консистенция.

5. Готовите патладжани ги поставяме във винегрета докато са горещи за около 5 мин., след което ги изцеждаме и подреждаме в чиния.

6. Отгоре поставяме нарязаната моцарела, малко песто и поръсваме със зехтин. 

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment