Чушка бюрек
Необходими продукти за 2 порции:
- 4 печени чушки
- 200 гр сирене
- 40 гр. домат конкасе (само месестата част на домата)
- магданоз
- черен пипер
- 1 с.л. яйце
- Брашно, яйца и галета – за панировката
Начин на приготвяне:
- Сиренето се натрошава
- Смесва се с доматите, нарязани на кубчета, магданоза и черния пипер.
- Яйцето се разбива и от него се взема 1 с.л., която се добавя към сместа
- Чушката се срязва по дължина от едната страна. Махат се семките. Напълва се с плънката, след което се навива на стегнато руло.
- Панира се по следния начин. Първо се овалва в брашно, след което се потопява в разбитите яйца. Накрая се овалва в галета.
- Оставят се да престоят в хладилник за около час.
- Преди поставянето в тигана се потапят в разбито яйце.
- Пържат се в предварително загрята мазнина на маслена баня (в тиган с малък диамтър се поставя повече олио, така че продуктите да плуват вътре) до златисто.
- След пърженето се вадят на домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.
Нека Ви е ДРЪНЧ!