Топли предястия

Чушка бюрек

Яна Стоянова

Необходими продукти за 2 порции:

  • 4 печени чушки
  • 200 гр сирене
  • 40 гр. домат конкасе (само месестата част на домата)
  • магданоз
  • черен пипер
  • 1 с.л. яйце
  • Брашно, яйца и галета – за панировката

Начин на приготвяне:

  1. Сиренето се натрошава
  2. Смесва се с доматите, нарязани на кубчета, магданоза и черния пипер.
  3. Яйцето се разбива и от него се взема 1 с.л., която се добавя към сместа
  4. Чушката се срязва по дължина от едната страна. Махат се семките. Напълва се с плънката, след което се навива на стегнато руло.
  5. Панира се по следния начин. Първо се овалва в брашно, след което се потопява в разбитите яйца. Накрая се овалва в галета.
  6. Оставят се да престоят в хладилник за около час.
  7. Преди поставянето в тигана се потапят в разбито яйце.
  8. Пържат се в предварително загрята мазнина на маслена баня (в тиган с малък диамтър се поставя повече олио, така че продуктите да плуват вътре) до златисто.
  9. След пърженето се вадят на домакинска хартия, за да се отцеди мазнината.

Нека Ви е ДРЪНЧ!

Leave A Comment